Nieuwe vormen van leiderschap ontwikkelen

Het begrip ‘leiderschap’ heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Leiderschap is niet meer alleen iets voor dat kleine groepje topmanagers, maar draait om specifieke vaardigheden en karaktereigenschappen die over de hele breedte van de organisatie relevant zijn. Wij willen organisaties helpen om leiderschap te ontwikkelen. Al van begin af aan is dat een kernpunt van onze missie: we zijn ervan overtuigd dat leiderschap geen aangeboren eigenschap is, maar dat iedereen een leider kan worden.

Gain advantageNeem voorsprong op de concurrentie in een wereld van verandering

Door een leiderschapscultuur te genereren voor alle medewerkers, en niet alleen voor de topmanagers, kunnen organisaties hun resultaten aanmerkelijk verbeteren. Ten eerste verbetert leiderschap de flexibiliteit van een organisatie, omdat meer mensen ownership en verantwoordelijkheid hebben. Ten tweede worden initiatieven gestimuleerd en wordt er beter gereageerd. De organisatie past daarmee beter bij de complexiteit van het huidige werkklimaat. Leiderschap is daarom essentieel voor organisaties die willen overleven en een sterke positie willen hebben.

 

InspireInspireer en motiveer werknemers die steeds veeleisender worden

De moderne beroepsbevolking stelt organisaties voor nieuwe uitdagingen. Werknemers van de jongere generaties werken soms anders en verwachten andere dingen dan hun voorgangers.

Wanneer er op elk niveau van de organisatie leiderschapsrollen zijn, worden werknemers zelfstandiger en meer betrokken en hebben ze meer voldoening van hun werk. Werknemers met verantwoordelijkheid hebben meer plezier in hun werk en zijn daardoor efficiënter. Collectief leiderschap leidt bovendien tot meer loyaliteit en minder kosten voor werving en selectie.

 

In deze categorie zijn o.a. de volgende onderwerpen te vinden:


Management 3.0 – Vision – People Development – Coaching – Delegation & Empowerment – Altruism – Decision Making – Innovation – Leadership Attitudes – Change Management… en nog vele andere titels!