millenials

Ga de uitdaging aan om uw jonge professionals gemotiveerd en betrokken te houden

De millennials, ook wel Generatie Y genoemd, zijn een veeleisende generatie. Ze verwachten andere dingen dan hun voorgangers, vooral op het gebied van training en ontwikkeling. Relevante, dynamische, sociale en innovatieve trainingsoplossingen zijn cruciaal als u jong talent binnen uw organisatie wilt houden.

Een verbonden generatie

Millennials zijn handig op digitaal gebied en constant verbonden. Ze voelen zich op hun gemak in een geglobaliseerde wereld en zijn gewend om door een wereld van onbeperkte informatie te navigeren. Deze generatie kan zich geen leven zonder smartphone voorstellen en ziet de wereld als ‘global village’ met eindeloze mogelijkheden, een wereld waar je met één klik een antwoord kunt vinden op elke vraag.

Millennials hebben ook een andere kijk op werk: ze hebben geen baan maar een carrière. Ze zijn steeds op zoek naar iets nieuws, zijn ambitieus en hunkeren naar groei en ontwikkeling. Wanneer hun functie niet meer biedt wat ze verwachten, vertrekken ze meteen. Millennials hebben hoge verwachtingen van leer- en ontwikkelingsprogramma’s. U moet dus zorgen dat uw programma’s aantrekkelijk voor hen zijn. Het is cruciaal dat u weet u hoe u millennials betrokken en gemotiveerd kunt houden.

Leren als een millenial

Om de millennials betrokken en gemotiveerd te houden, moet u ze een relevante leerervaring bieden. Een oplossing met boeiende, leuke inhoud die past bij hun manier van werken. Deze doelgroep wil dat kennis op elk moment op elk apparaat beschikbaar is: leren en ontwikkelen wordt in de 21e eeuw veelal in de trein of op het vliegveld gedaan.

Ontwikkeling kan voor millennials niet buiten andere mensen om. Een ontwikkelingsprogramma moet sociale elementen bevatten: millennials willen alles kunnen delen. De elementen van het onderwijsprogramma moeten kort en doelgericht zijn. En ze moeten tot stand zijn gekomen in samenwerking met moderne, invloedrijke topdenkers.

Nieuwe generaties betrekken bij corporate learning

De scheidingslijn tussen leren en werken is tegenwoordig veel minder duidelijk. Ontwikkeling is nauw verweven met de dagelijkse werkprocessen. Daarom moeten opleidingsoplossingen soepel, gemakkelijk en vooral leuk zijn. Kleine brokjes relevant en boeiend materiaal passen het best bij de mindset van millennials. Het moet er goed uitzien en ook een ‘gamified’ aanpak met sociale activiteiten is van belang.

CrossKnowledge biedt modern opleidingsmateriaal en boeiende leeractiviteiten, in combinatie met krachtige en vernieuwende lesvormen. Op die manier kunt u de millennials optimaal motiveren en waardevolle expertise en energie binnen uw bedrijf houden.